Ziua 6: Curmatura Zarnei – Curmatura Bratilei – Rudarita – Plaiul Foii – Zarnesti

Data: 26 august 2010

Traseu complet: ref. Zarnei – Curmatura Bratilei (2122m) – Saua Lerescu – Rudarita (1050m) – Plaiul Foii (849m) – Zarnesti

Simteam cum se aproprie finalul pe care ni-l doream, destinatia spre care plecasem si nu mai aveam rabdare. Oboseala se instalase inca din ziua trecuta in care mersesem 13 ore, insa vroiam sa fie ultima zi, sa terminam in forta ceea ce ne propusesem.

Astfel ca ne-am trezit la ora 6 si la 7:10 am plecat cu gandul sa strabatem cea mai mare distanta din toate zilele, aproximativ 40 de km, din care 24 pe drum forestier.

Creasta devenea din ce in ce mai putin “naravasa” si dupa cateva ore se transformase intr-un peisaj de coline. Am ajuns in nou la nivelul padurii, pe care nu o mai vazusem din prima zi, cand urcasem in creasta.

Am trecut si de aceasta padure si a inceput lungul drum forestier pe care l-am parcurs pana in Plaiul Foii sperand ca la fiecare cotitura sa gasim o masina. Nu am gasit…pana in Plaiul Foii, cand am reusit sa oprim o autoutilitara, in care ne-am inghesuit impreauna cu bagajele (naratorul a avut norocul sa stea langa sofer :P)

Ne-am cazat la prima pensiune pe care am vazut-o unde ne-am bagat cu mare viteza la dusuri. Am inceput sa capatam aspectul de oameni normali abia la al doilea sau chiar al treilea dus :)).

Am mancat apoi la Restaurantul Modern din Zarnesti si ne-am culcat.

A doua zi am plecat spre Brasov, unde am mai mancat din nou muult la un fast food, ca sa facem in ciuda mancarurilor instant pe care le consumasem o saptamana.

Leave a Comment