Ziua 5: Cabana Podragu – Vistea Mare – Moldoveanu – Fereastra Mare a Sambetei – Curmatura Zarnei

Data: 25 august 2010

Traseu complet: Cabana Podragu (2136m) – Saua Podragu (2307m) – Vistea Mare (2527m) – Moldoveanu (2544m) – Portita Vistei – Fereastra Mare a Sambetei (2188m) – Curmatura Mogosului (2344m) – Curmatura Zarnei (1923m) – refugiul din Curmatura Zarnei

Poate cea mai lunga zi a aplicatiei, aproximativ 13 ore de mers. Vremea nu a mai fost asa frumoasa ca in celelalte zile, inca de dimineata fiind nori si vant puternic, care s-au mentinut pana pe dupa-amiaza.

Am plecat de dimineata de la Podragu si rand pe rand am parcurs Vistea Mare, Moldoveanu, apoi toate culmile pana in Fereastra Mare. Aveam deja o jumatate de zi castigata din ziua in care am decis sa nu ne oprim la lacul Caltun si castigasem incredere in fortele noastre asa ca plini de energie am continuat pana in Curmatura Zarnei, mai castigand astfel inca o jumatate de zi din planul initial cu care plecasem de acasa.

Refugiul din Curmatura Zarnei este nou, construit in 2008 si se afla intr-o stare foarte buna. Are 10 locuri, insa noi am dormit 11 in el si ar mai fi intrat inca un om.

Leave a Comment